Endelig går turen til USA


Efter flere år at have talt om at vi skulle til USA, så er det endelig blevet bestemt. I år skulle det være. Turen går til Florida og Georgia. En rundtur hvor vi ser Florida og afslutter med et besøg hos The Ellingtons i Atlanta, Georgia.

Denne blog er tænkt som en opsamling både under planlægningen, men også som dagbog under selve turen.

tirsdag den 20. juli 2010

Dag 5: Miami til Golfkysten - de små oplevelser der tæller.

Ja vi nåede ikke så langt som ønsket i går, så vi starter i stedet fra Miami igen. Vi har planlagt at vil se indianerreservater i sumpen, og så ellers sejle i airboats. Herefter vil vi køre så langt op ad Golfkysten som muligt, da vi kan se tiden går stærkt, og vi syntes det er vigtigt med tid i Orlando til at kigge på lejlighed og forlystelser.


Vejen derud er lang og lige, og der er hele tiden nye skilte til de forskellige Airboats. Vi ankommer til indianer-reservatet går vi ind for at se byen, alligatorene og de shows der er. Uheldigvis er der ingen shows den dag, derfor vælger vi at gå direkte videre til en tur i sumpen på  en Airboat.

Det første sted er tilknyttet indianersteder. Det ser okay ud. Båden er ikke for stor, og prisen er aldeles okay. $ 10 for 20 min. og 10 min. i en indianerby. Vi vælger dog alligevel lige at undersøge prisen ved et af de tidligere steder. Det er godt nok væsentlig dyrere, men turen er længere, og det virker generelt ikke så kommercielt. derfor vælger vi ham. BuffaloWings tror jeg han hed. I hvert fald Buffalo.




 

Han er godt nok lige ude på en tur da ankommer, men vi bruger ventetiden til at kigge på den alligator der ligger ved deres bådbro. Den er stor. Lidt senere kommer der en lidt mindre en svømmende forbi, og den er lidt mere kvik. Så har vi da allerede der set lidt.

Vi kommer afsted, og det er fedt. Vind i håret, og så ellers bare derudaf. Ind i alle åkander og siv, sikke en oplevelse.
  

Efter lidt tid kommer holder vi ind, og så kalder han ellers på alligatorene med en klikkelyt. Der går ikke lang tid, så kommer der en lille en op til vores båd. Efter at have iagttaget den, så går turen videre. Denne gang er det f´dog en af de andre gæster der styre båden. Det er meget fedt at der er mulighed for det. Vi ankommer til en lille ø med nogle indianerhuse, og her skal vi så fodre/klappe en alligator. Det var godt nok surrealistisk, men fedt. den er sådan helt hård og ru at røre ved.

Da vi kommer væk fra øen for Hans Jørgen lov til at sejle, og ja sikke da et smil. Det er simpelthen som at se et barn ved juletid. Han var vildt glad, og syntes faktisk den var relativ let at styre.

Inden vi for set os om er turen over. Mange små oplevelser rigere, og bestemt noget vi er glade for vi gjorde. Det var lige præcis sådan en type vi ledte efter, som tog sig tid til sine gæster.



Efter en hurtig sandwich, så sætter vi kursen mod Everglades City, hvor det var meningen vi skulle have sovet dagen inden. Ej hvor var det da en charmerende lille by, omend den var noget død. Vi finder et lille hyggeligt sted, og der får vi os en is. Det er sådan et rigtig gammelt sted med masser af sjæl, og halvdelen er indrettet som museum.


 

Vi vælger nu at køre så langt op af Golfkysten mod Tampa som vi orker. Vi havde egentlig planlagt at køre på Highway 75, deraf bloggens navn, men vi syntes Highway 41 ser noget mere hyggelig ud. Derfor vælger vi denne margueritrute, det giver nemlig mulighed for at gøre holdt undervejs hvis viser noget spændende. Der går ikke lang tid, så ser vi faktisk en dansk møbelforretning. Den skal vi da lige se for sjov. den er godt nok lukket, men designsne kan vi bestemt godt kende. Vi hopper hurtigt tilbage til slæden og for kørt nogle kilometer.


Omkring aftenstid begynder vi at holde øjnene åbne for mulige spistesteder, og pludselig er der noget der fanger vores øjne. En kæmpe pastel- og kromfarvet diner. Der må vi spise.


Vi finder en halv fodboldbane hvor der er plads til at vende slæden, og køre så ellers tilbage. Ikke noget vi fortrød. Det var helt som de film man ser fra 60'erne med båse, neonlys, burger og milkshakes. Super sjovt.



God mætte køre vi videre op og lidt i 9 bestemmer vi os for at gøre holdt. Vi finder et total typisk motel, og holder stop for natten.


Specielt dejligt er det ikke, men sove skal vi. Det er lige sådan et sted vi også havde ønsket at opleve, så endnu en lille oplevelse kan puttes i rygsækken, og endnu en dag er gået.