Endelig går turen til USA


Efter flere år at have talt om at vi skulle til USA, så er det endelig blevet bestemt. I år skulle det være. Turen går til Florida og Georgia. En rundtur hvor vi ser Florida og afslutter med et besøg hos The Ellingtons i Atlanta, Georgia.

Denne blog er tænkt som en opsamling både under planlægningen, men også som dagbog under selve turen.

torsdag den 20. maj 2010

Delfiner i Discovery Cove

Da Hans Jørgen vil køre ræs i en Nascar, så vil jeg have en tilsvarende stor oplevelse, og det skal være at svømme med delfiner. Derfor har vi undersøgt forskellige muligheder på The Keys, golfkysten og østkysten. Der er utallige mulligheder, og prisen er nogenlunde ens.

I vores søning finder vi Discovery Cove i Orlando, som er en søsterpark til Sea World. Skematisk er selve parken er organiseret således:
Og i virkeligheden skulle dette være et overblik over parken.

Det er ikke den store park med mange aktiviteter i form af rides, men ikke desto mindre skal den nok være fuld af mange spændende oplevelser af en helt anden karakter.

Her kan man svømme med delfiner.



Snorkle i tropisk rev.


Se på fugle.


Eller slappe af ved den kunstige strand osv.



Således kan man få en all inclusive day med mad, klædeskab, udstyr osv. med i indgangsbillet. Et tilkøb er så mødet med delfinerne i 30 min. Der kan kun komme et begrænset antal ind, og mødet skulle efter sigende være 1til 1. Dette syntes vi lyder tiltalende, så det kigger vi videre på.

Det viser sig at være lidt dyrere end de andre delfinsteder vi har kigget på. Men dette sted tiltaler os, da der også er mange andre oplevelser. Således er det ikke kun delfinerne. Vi bestemmer os for at booke det, og under reservationen ser vi, at det er muligt at købe en ultimative package, en pakke hvor vi får adgang til 3 andre parker også til en meget favorable park. Da vi allerede havde planlagt at skulle i to af dem, kan dette godt betale sig. Så med en enkelt reservation for vi nu billetter til Discovery Cove med delfinsvømmetur, Sea World Orlando, Busch Garden Tampa og Aquatica.

Ej hvor vi glæder os.

torsdag den 13. maj 2010

Rumfærge STS-134

Det helt store omdrejningspunkt for vores ferie, det er opsendelsen af rumfærgen STS-134 d. 29 juli 2010. Denne opsendelse har været hovedårsagen til udvælgelse af både rejedestination og ikke mindst tidspunkt.

Da rumprogrammet er under nedlukning ville vi begge rigtig gerne se en opsendelse af en rumfærge, og derfor valgte vi at tage til Florida her til sommer. Endvidere har vi planlagt rundturen således at vi er i Orlando et par dage inden, og der er lidt luft efterfølgende i tilfælde af opsendelsen bliver rykket.

Det eneste vi således mangler nu, det er at bestille biletter så vi kan komme tæt på.

Da der ikke er særligt mange billetter til salg, er det vigtigt at få fat på dem med det samme. Derfor er vi jævnligt inde på NASAs hjemmeside, for at se hvad status er.

En søndag er vi tilfældigvis derinde igen, og til vores skræk og rædsel kan vi ikke finde vores rumfærge. Overbevist om at der er sket en fejl, leder vi begge videre. Desværre nej, helt knuste ser vi til vores skræk og rædsel, at STS-134 er flyttet. Ikke bare lidt, men faktisk rigtig meget. Helt hen til midt november.

Øj i kan tro vi skumlede, ja vi gør det faktisk stadig. Hvis det ikke var fordi vi allerede havde købt fly, hotel og bil, ja så tror jeg vi havde rykket ferien, så vigtig var det for os, men selvfølgelig venter de med at rykke det til 3 dage efter vi har bestilt det sidste. Derfor vælger vi at surmule, og tage til takke med Atlas V • AEHF 1 som er en raketopsendelse d. 30. juli.

Det er godt nok ikke tilnærmelsesvis det samme, men om ikke andet er det bedre end ingenting. Vi skal dog også nok få en fed og begivenhedsrig ferie, men. Det ville nu bare være en skøn oplevelse at have med i bagagen. Især når det nu faktisk var det vi allerhelst ville.

torsdag den 6. maj 2010

Nascar kørsel

For en del tid siden, fandt vi ud af at der var mulighed for at køre en rigtig Nascar bil rundt på banen ved at følge en instruktør der køre forrest.


Som den fartglade drengerøv Hans Jørgen er, så er det selvfølgelig noget han gerne vil prøve. Nevermind me og mine nerver. Ca. 200 km/t op langs en mur, ej det lyder ikke sjovt at se på. Stik mig noget beroligende. Giv mig en Valium.


Nå, selvfølgelig skal han have lov, så vi begynder at lede efter et egnet sted. Nu kan vi så bare ikke finde det. Der hvor vi mener vi har set det, der er der ingenting i den periode vi skal være der. Hvor ærgeligt. Et stort drengønske blev ødelagt.


Selvom jeg uden tvivl vil være bekymret, så syntes jeg da det er en oplevelse han skal have, så jeg giver ikke efter så let. Derfor begynder jeg at lede efter noget. Om ikke andet så bare en tur hvor det er muligt at komme med som passager. Efter opfordringer fra min værtsmor, så prøver jeg at undersøge mulighederne i Daytona. Her falder over Richard Pettys Drivers Experience, hvor man kan få drive-alongs, så kan han i det mindste komme med som passager.


Efter at have studeret siden, bliver vi enige om at jeg skal ringe og forhøre om en pris. Det kunne vi nemlig ikke finde. Da jeg ringer for at få prisen, siger hun at der er flere forskellige, her iblandt også ture hvor man kører selv. Jeg notere priserne og undersøger den direkte side.






Ganske rigtig er der flere ture. Der er rookie hvor man køre med, der er Kings experience hvor man kører selv, og endelig er der Experience of a lifetime, hvor man kører lidt længere. Antal omgang afhænger af banen. Vi vælger Walt Disney World Speedway, da det passer bedst ind i tidsplanen at det bliver her.


Efter at have sammenholdt pris med antal omgange, forventet udbytte og udholdenhed/koncentration, så vælger vi at booke Kings Experience. Således lykkedes det alligevel, og Hans Jørgen kan nu se frem til 18 omgange på en betonbane.






Den har en hældning på 10 grader og en længde på 1 mile. Dvs. 1,6 km.

Oplevelser

Nu er rejsen næsten på plads. Vi ved ca. hvornår vi er hvor, så nu er vi begyndt at kigge på oplevelser. Der var to bærende ting der afgjorde at vi skulle til USA, og at det skulle være på det valgte tidspunkt. det var Afsendelsesn af rumfærgen, og så muligheden for at Hans Jørgen kunne køre en Nascar racerbil. Til gengæld vil jeg rigtig gerne svømme med delfiner. Det er tre ting der betyder rigtig meget for os, så for at sikre vi kan, er det aktiviter vi booker hjemmefra.

mandag den 3. maj 2010

Hoteller

Da vi ikke vil lede efter et hotel efter en lang flyrejse, så er næste skridt i vores planlægning at finde et hotel i Miami, hvor vi tilbringer de første 2 nætter.
Vi regner ikke med at tilbringe særlig meget tid på hotellet, derfor går vi efter et billigt men alligevel okay hotel.
Til at lede efter hoteller brugte vi endnu engang expedia, men brug, også hotels.com kom i brug, da der her er gæstevurderinger af hotellerne. Så er det muligt at få lidt en idé om hvordan hotellet af.
Vi blev hurtigt enige om at hotellet bare skal være tæt på lufthavnen, således er det nemt når vi ankommer, og efterfølgende skal vi jo alligevel køre rundt i Miami.
Det hotel vi endte med, det er Days inn Miami International airport. Det skulle gerne se således ud.



Efter at have booket hotellet i Miami, overvejer vi længe om vi skal booke andre, eller om vi skal finde et på turen. Vi beslutter os for at gøre en mellemting, så vi booker der vi ved vi vil være, således vi ikke spilder tid, på at cruise rundt efter noget vi kan lide. Det betyder at vi også booker i Orlando, The Keys og Cocoa Beach.

I Orlando var vi meget i tvivl, om vi også her skulle gå efter et billighotel, eller om vi skulle gå efter noget mere resort lignende noget. Derfor brugte vi en hel regnvejrs dag på at kigge på samtlige hoteller op til et givet prisleje.
Der er godt nok mange forskellige, men vi observeredede at en fordobling i prisen fra de billigste, ikke nødvendigvis betød at hotellet fik flere resortfacilliteter. Derfor skulle vi lidt over vores pris for at finde et resort vi ville overveje. Det var også fint, men da vi snakkede om hvad vi skulle lave i Orlando, besluttede vi os for at bruge de ekstra penge på en hotel på The Keys istedet, da der ikke er de samme muligheder her, som der er i Orlando. Af denne årsag endte vi også med et Days inn i Orlando. Det er Orlando Days inn International.


Vi var lidt i tvivl om vi skulle booke på The Keys, eller om vi bare skulle køre ind på noget. Da vi undersøger hotellerne i Orlando, og vi snakker om at vælge resorts på The Keys, så ser vi samtidig på hvad der er af muligheder. Vi opdager at mange af dem faktisk allerede er booket i vores tidsperiode, derfor vælger vi at booke det vi finder.

Vi kiggede på alle hoteller i et accaeptabelt prisleje, og bliver enige om at tage en nat midt på The Keys inden vi køre til spidsen, Key West.
Vi kigger meget på et hotel på Marathon, men det vi kan lide kan ikke kun bookes for en nat. Derfor havner vi på Duck Key, så er øen lige før. Den anden nat vil vi tilbringe på Key West dagen efter.
Under bookingen slår trætheden af alle overvejelserne igennem, så vi booker desværre forkert. heldigvis har det ikke den store betydning, da vi bare lave rom på rækkefølgen. Således overnatter vi først på Key West, og så tager vi Duck Key på vej hjem.
På Key West skal vi bo midt i bylivet på et lille 16 værelses hotel kaldet Heron House Court. Det ligger rigtig centralt, og ser bare super hyggeligt ud.

På vej tilbage mod The everglades tager vi så en overnatning på Duck key, altså omvendt rækkefælge af oprindeligt. Her har vi valgt et resort kaldet Hawks Cay Resort. Også her ligner det bare en drøm, og vi kan slet ikke vente med at komme afsted.



Omdrejningspunktet for hele vores ferie, det er som tidliger nævnt Space Shuttle Launchen d. 29/7-2010. Da vi regner med der er mange mennesker i området der, så vælger vi også at booke et billigt hotel i nærheden, på Cocoa Beach. Det blev La Quinta inn.




Således kom der styr på hotellerne de store steder. Vi ved stadig ikke om vi bor hos værtsfamilien i Atlanta, eller på hotel. Hvis det bliver hotel skal det også bookes, ellers så tager vi bare resten af turen som vi kommer frem.
Det kunne jo også bare være en super sjov oplevelse at ende på en total stereotyp kikset amerikansk motel.

Så nu må vi se hvor bilen tager os hen.

søndag den 2. maj 2010

Bilen

Puha, det har været årsag til hovedrysten.

Er der noget der er en jungle, så er det da biludlejning.

For det første, hvilken bil skal man vælge?

Compact, fullesize, midsize, intermidiat, standard?

Vores mål er at få en bil til 2 og med et godt bagagerum. Afhængig af selskab har de alle forskellige betegnelser for nogenlunde ens biler.

Mange, mange timer er gået med at studere biler og bagagerum. Endelig er vi vist nok nået frem til det bliver en Pontiac G6 som vi ender med.

Så skulle den rigtige pris findes. Alamo, Hertz, Avis, USbiludlejning, Ebiludlejning og Dollar er blevet pløjet igennem, for bare at nævne nogle få. Det er helt sindsyg så stor forskel der er.
Især når bilen ikke skal retuneres samme sted som den afhentes.

De steder hvor bilen var billigst, der var det rigtig dyrt at aflevere den. Var bilen derimod dyr, så var afleveringsafgiften halveret. Vi fandt to selskaber, som vi kontaktede. Her var prisen accceptabel, men afleveringsgebyret var ikke oplyst. Hvis vi antog det var det høje gebyr, var de dog stadig prismæssige okay. Så dem ventede vi på svar fra.

Mens vi ventede på svar, gik vi videre i forberedelserne. Det næste der blev bestilt, det var et mastercard, så vi kunne betale alle vores bookinger med det. Vi valgte et Platin for at få de bedste forsikringer og tilbud. Hvad har det så med sagen at gøre?

Jo ser i da vi modtog kortet, ser vi at Avis giver rabat på biludlejning. Derfor starter jagten igen. Umiddelbart ser det ud til at vi får en fair deal, men igen var der ikke oplyst et gebyr for aflevering i en anden by. Vi forsøger at ringe, men vi har rigtig svært ved at komme igennem. Linien opføre sig underligt. Derfor sender vi en mail om at de skal kontakte os.

Indenfor en time er der en venlig og hjælpsom dame der spørger om hun kan hjælpe. Vi forklare vi gerne vil leje en bil, og hun siger straks, i dag, det er ikke muligt alt er udlejet. Årrrh ja, der var jo lige lidt aske. Derfor kunne vi ikke komme igennem. Nå, vi for en rigtig god snak, ogdet viser sig at hvis vi kombinere det med en SAS eurobonus kort, så er det billigst. Se det var jo helt uventet. Nu skulle vi så bare have bestilt SAS kortet.

Som sagt så gjort, så nu skal vi bare være sikre på det er den bil vi vil have, og så booker vi.

Gad vide om det når at ændre sig? Nå, det kommer der jo en opdate på når den endelig er bestilt.

lørdag den 1. maj 2010

Fly

Det første der skal bookes er selvfølgelig flyet, så vi ved hvornår vi ankommer og hvornår vi skal hjem.

Vi har før haft gode erfaringer med KLM og Lufthansa, så det er dem vi undersøger priserne ved først. KLM's hjemmeside fungerede ikke korrekt, så vi kunne ikke rigtig finde noget. Derfor prøvede vi mange andre. Det går hurtigt op for os at der er urimelig stor forskel på priserne på de samme destinationer, således er SAS eksempelvis over dobbelt så dyr som de andre gængse luftfartsselskaber.

Vi brugte sidste år expedia til at booke en anden rejse, og den prøver vi igen. Vi ender med at booke vores rejse her til en meget fair pris. Det er med Lufthansa og Continental. Vi skal flyve fra Billund til Miami derover, og Atlanta - Billund hjem. Begge gange skal vi mellemlande i Frankfurt og Newark.

Bookinger

Med de store træk planlagt for turen, så er det tid til at booke.Vi vil ikke booke alt, da der skal være frihed, men de store ting skal bookes. Således skal vi have booket dette:

  • Fly
  • Bil
  • Hoteller
  • Oplevelser
  • Andet

Ruten

For at planlægge ruten, havde vi nogle ting som vi på forhånd havde bestemt at vi ville opleve.

Dette var følgende:
  • Space shuttle launch
  • Køre en Nascar
  • Se Key West
  • Air boat ride i The Everglades
  • Svømme med delfiner
  • Walt Disney World
  • Besøge Au pair værtsfamilie i Roswell, Ga. (Atlanta)

Baseret på vores ønsker, så bestemte vi os for en rundtur i Florida, frem for at køre ud fra en bestemt base, eller at flyve. På denne baggrund valgte vi at disponere vores tid således at vi bruger ca. 3 uger i Florida, og en lille uge i Atlanta, GA.

Tidspunktet for rejsen blev planlagt ud fra en shuttle launch. Her er Endavour STS-134 planlagt til at skulle afsted d. 29/7-10, så derfor skulle vi være i Orlando/Cocoa-området på dette tidspunkt. Ud fra dette planlagde vi så resten.

I forbindelse med fastlæggelsen af ruten, har der været mange overvejelser. Bla. hvor vi skulle flyve til. I starten var planen at vi ville flyve til Orlando, se space shuttle launchen, og så videre. Dette ville give os en fleksibilitet i tilfælde af at shuttlen blev rykket. Vi ændrede dog hurtigt planen til at vi flyver til Miami, da vi ellers ikke kunne få det til at hænge sammen. Efter Miami køre vi så mod The Keys, op af gennem The Everglades, op ad vestkysten til Clearwater og Tampa, og så ind over landet til Orlando.

Nu kom det næste dilemma så. Skulle vi køre eller flyve til Atlanta. Her har været mange overvejelser, men på grund af fleksibiliteten så vandt bilen.

Ruten ser efter rigtig mange overvejelser nu således ud.

  • Miami (2 nætter)
  • The Keys (2 nat)
  • Everglades og vestkysten (6 nætter)
  • Orlando (5 nætter)
  • Cocoa Beach (1 nat)
  • Østkyst mod Atlanta. Evt. St. Augustine og Savannah (2 nætter)
  • Atlanta (5 nætter)

Så nu er næste trin at booke de store steder.


Vis stort kort