Endelig går turen til USA


Efter flere år at have talt om at vi skulle til USA, så er det endelig blevet bestemt. I år skulle det være. Turen går til Florida og Georgia. En rundtur hvor vi ser Florida og afslutter med et besøg hos The Ellingtons i Atlanta, Georgia.

Denne blog er tænkt som en opsamling både under planlægningen, men også som dagbog under selve turen.

mandag den 14. juni 2010

Temaparker

Ved ferie i Orlando, er det umuligt at komme uden om de store temaparker. Her er jo et hav af muligheder, og selvfølgelig skal vi også besøge nogle af dem.

Busch Garden
Idet vi har valgt at købe et Ultimative Package i Discovery Cove, så fik vi nogle billetter med til en favorable pris. Derfor starter vi forlystelserne allerede i Tampa, hvor vi besøger Busch Garden.



Busch Garden er en temapark der kombinere dyr, rutchebaner, og shows. Således er det muligt at komme på safari på sletten eller tage på en jungletur og se på dyr.


Savnes der spænding, er det muligt at få et adrenalin-kick i en af rutchebanerne. Der er flere forskellige, bl.a. er der Sheikra. Det er en rutchebane der har et fald på 90 grader, dvs. lodret,og så fra en højde på ca. 60 m.


Puha ikke en jeg skal op i, men Hans Jørgen er overbevist om at han vil. Heldigvis er der andre lidt mere fredsomlige ture. Eksempelvis Congo River og Stanley Falls for at nævne to.



Busch Garden er altså en park for både syn og spænding. Det bliver rigtig spændende at se.

Walt Disney World
Efter Tampa går turen mod Orlando, og her skal vi besøge klassikeren, Walt Disney World. Der er selvfølgelig flere Disney parker, men da vi kun forventer at have tid til en, så valgte vi den klassiske Magic Kingdom.



Den behøver næppe mere introduktion for de fleste, men vi vil nu alligevel give den et par ord med.

Magic Kingdom består af 7 forskellige områder. Den starter med hovedgaden, Main Street som leder op til Askepots slot. Dette er opbygget som en gammeldags by med rådhus, butikker og lignende. Det er også her alle paraderne kan ses.



De øvrige områder ligger i en vifte rundt om. Det første er Adventureland. Det et sydhavs-/caribisk land og er kendt for Robinson Crusoe og Pirates of Caribbean. Hernæst kommer Frontierland, som er det vilde vesten. Her er der en rutchebane, Big Thunder Railroad, som er lidt som minevognene i Legoland, selvfølgelig bare større og vildere. 

Liberty Bell Square er en hyldest til kolonitiden. Her er alt meget patriotisk. Der er en udstilling af præsidenterne, og en af  aktiviteterne er spøgelseshuset. Fra Liberty Bell Square, kommer man til Fantasyland. Et eventyrland med feer og Peter Pan. Herefter kommer Mickey's Town, som er det mindste område, også tilegnet de mindste. Her er der især mulighed for at møde figurene.

Endeligt afsluttes der med Tommorowland, et fremtidsland med Buzz Lightyear og Space Mountain. Hvis den er ligesom i Paris, så er den fed og skal nok prøves et par gange.

Sea World
Billetterne til Sea World var også med i vores pakke, så derfor skal vi selvfølgelig også ind og besøge Shamu, samt se alle de andre fantastiske dyreshows.


Sea World er en park med alle mulige hav- og Ferskvandsdyr. Den mest kendte er spækhuggeren Shamu. Men der er også shows med søløver og delfiner, samt alle mulige dyr at kigge på.



Ja så skal vi nok også en tur i den lille vandrutchebane, Journey to Atlantis, som er derinde. Ha ha den ser ikke slem ud, men som jeg erindre det, så gav den alligevel sus i maven.



Det ser også ud til at der er kommet flere til siden sidst, men det er alligevel også 10 år siden.


Den ser godt nok spændende ud den hvor man ligger, så må vi jo se om vi begge tør tage den, eller om det kun er en af os.

Universal Studios
Endelig skal ferien ikke kun tage udgangspunkt i havdyr og tegnefilm, så vi vil også besøge Universal Studios for at få filmenes verden med også.

http://www.universalorlando.com/Home/home.aspx

Ja bedst som vi troede at planen var lagt, så opdager vi at Universal Studios ikke bare er en park, men faktisk to. Der er Universal Studios, et rigtig filmstudio, hvor det er muligt at kommer bag om filmene, prøve nogle forlystelser og se nogle shows. Der er endda en sandsynlighed for at der kan være filmproduktioner i gang.



Den anden park er Universal Island of Adventure.



Island of Adventure er en temapark med rutchebaner, shows og interaktive forlystelser, alle med udgangspunkt i kendte filmhistorier, myter eller tegnefilm. Her åbner eksempelvis et Harry Potter land d. 18 juni.


Harry Potter er med til at gøre Island of Adventure interessant, men på den anden side kunne det også være sjovt at se studiet. Her er det især 4D filmen der trækker udover Dødens Gab, Twister og E.T.

Det er et svært valg som vi endnu ikke har truffet, og gør det nok ikke før vi er i Orlando. Selvfølgelig kan vi også vælge at se begge parker, der er parkhopper billetter, men vi er allerede meget booket. Det er jo også altid rart med noget at vende tilbage til, men hvornår? Der er jo også andre stater.

Kennedy Space Center
Det er klart at tiden i Orlando nok skal blive fyldt ud. Men vi skal også videre. Dette er dog ikke ensbetydende med at vores besøg i parker er forbi, fordi vi skal da selvfølgelig også besøge Kennedy Space Center.


Der er ikke fundet noget kort over selve Space centeret, men det er også så stort at der hele tiden køres guidede busser rundt til de forskellige komplekser.

Her er det muligt at møde tidligere astronauter, se Imax film i 3D med optagelser fra faktiske ture,og endelig se de forskellige udstillinger.

Der er blandt andet en udstilling med Apollo rumfærgen og månelandingen.



Der er Rocket Garden, hvor de forskellige raketter der har været sendt op, er udstillet.




Det er muligt at komme ind og observere hvorledes modulerne til den International Space Station testes.'


På Space Shuttle Plaza er der en kopi af den snarligt pensionerede rumfærge Explorer udstillet.


Det bliver nok lidt vemodigt at se denne, da det jo i virkeligheden var opsendelsen af denne, som hele turen blevet planlagt ud fra. Til gengæld er det nu muligt at prøve en opsendelse selv. Der er en forlystelse, Shuttle Experience,  hvor det er muligt selv at prøve en simuleret opsendelse.





Det bliver sejt. Det er et lille plaster på såret.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar