Endelig går turen til USA


Efter flere år at have talt om at vi skulle til USA, så er det endelig blevet bestemt. I år skulle det være. Turen går til Florida og Georgia. En rundtur hvor vi ser Florida og afslutter med et besøg hos The Ellingtons i Atlanta, Georgia.

Denne blog er tænkt som en opsamling både under planlægningen, men også som dagbog under selve turen.

torsdag den 2. september 2010

Dag 20: Down town Atlanta - go Braves go

Ja så blev det tid til at komme down town. Planen er at nå så meget som muligt inden vi skal mødes ved familien ved Turner Field og se en baseballkamp. For at vi ikke skulle køre i to biler hjem, så valgte vi at tage undergrundstoget  Marta ned til byen. Det vækkede godt nok mange minder.

Vi startede med at besøge Georgia Aquarium, som er lavet om og blevet rigtig godt. Da jeg aldrig havde været der heller, syntes vi det lød spændende. Det er rigtig stort og flot, og rigtig godt indrettet. Det var delt op i temaer, og ved hver tema var der så gange ind. Der var forskellige afskygninger af fisk og andre vanddyr, bl.a. en albinoalligator, kæmpekrabber, elektriske ål og piratfisk.

   
Der var også de lidt større dyr, som belugahvalen,  Hammerhaj, Black tip haj, og endelig Hajfisken, som ironisk nok er yderst fredelig og lever trods sin enorme størrelse kun af plankton.


 

Sidst men ikke mindst er der også de helt fredelige men bestemt ikke ufarlige gopler. De var også fascinerende at kigge på med de lange fangearme på den blå baggrund.


Det fede ved det her aquarium, det var at vi ikke kun kiggede på fisk gennem en rude fra siden. Vi er faktisk talt omringet af vand på alle mulige måder. Selvfølgelig er der de obligatoriske akvarier i siden, men også i loft og i gulv. Det giver bare en kanon fed effekt.


Vi slutter oplevelsen af med en 4-D film, og så går vi ellers videre over mod The World of Coca Cola. Desværre har vi brugt lige lang tid nok, så beslutter os for at gemme denne oplevelse, da vi ikke vil betale entré og så skal forhaste os igennem. Derfor nøjes vi med at kigge på tingene udefra.


  

For at komme over til CNN bygningen, så går vi igennem Centennial Olympic Park, den park hvor der sprang i bombe under OL i Atlanta 1996. Det er en rigtig hyggelig lille grøn plet, og der er en masse børn der bliver kølet af i springvandet med de olympiske ringe.

 

Vi når frem til CNN og går rundt blandt alle butikkerne. 

 

Vi diskutere lidt om vi vil på den rundvisning der er, men vi kommer frem til at vi egentlig helst bare vil tage den med ro. Vi kommer forbi en Braves fan butik, og så beslutter vi os for at vi da skal være ordentlig påklædt. Derfor går jagten nu ind på at finde to t-hrirts. Med dem i hus er vi klar til at få lidt at spise inden kampen.

Efter maden går vi hen mod Marta for at komme til Turner Field, undervejs kommer vi gennem Underground Atlanta, som er et hyggeligt lille sted med specialforretninger i ved en gammel togstation. Det skulle ifølge Gary være blevet rigtig skummelt, men jeg syntes ikke det er så slemt, men vi går selvfølgelig også bare igennem på vej ud mod bussen. Kort tid efter ankommer vi til Turner i vores fine nye trøjer.

 

Det går rigtig godt for The Braves i denne sæson, så vi går forventningsfulde op på vores plads. Det er væsentlig højere end de pladser jeg har haft de andre gange jeg har været der, men det er faktisk muligt at få et rigtig godt overblik, og så kan størrelsen af stadion også bedre fornemmes. Turner field er jo en del af det olympiske stadion. Vi ankommer i god tid, så de er stadig ved at gøre klar til kamp.
Der er løbende masser af underholdning, og der begynder også at komme flere tilskuer. Her iblandt The Ellingtons. Ved kampstart er der ikke fyldt, men eftersom det er en tirsdag aften er det okay. Der er dog slet ikke samme stemning som der er til sportsbegivenheder herhjemme, men sjovt er det.

  

Kampen endte desværre med en sejr til NY Mets, men sådan er det jo typisk at de lige skal tabe den kamp vi er inde og se.